14.4 C
Constanța
27 aprilie, 2024

10 semne că ai găsit partenerul perfect

Sursa foto: Hepta

Găsirea persoanei potrivite în dragoste poate fi adesea ca și cum ai căuta un ac în carul cu fân. Dar știai că există semne revelatoare că ți-ai găsit perechea perfectă?

Iată 10 semne că ai găsit

ul ideal:

1) Confort în vulnerabilitate

Vulnerabilitatea este un semnal major al unei relații solide. Este adesea văzută ca un semn de slăbiciune, dar este de fapt o putere. Potrivit psihologilor, vulnerabilitatea se află în centrul intimității adevărate. Este vorba despre a dezvălui cine suntem cu adevărat.

Găsirea persoanei potrivie nu înseamnă să fii cu cineva care te crede perfect. Este vorba despre a ]nt\lni pe cineva care să-‘i vadă imperfecțiunile și să te iubească oricum.

Ar trebui să te simți suficient de în siguranță pentru a te deschide și a-ți arăta adevăratul sine. Îți împărtășești visele, temerile, chiar și momentele jenante.

Dacă poți fi vulnerabil cu e; și el poate fi vulnerabil cu tine.

Onestitatea și vulnerabilitatea sunt străzi cu două sensuri.

2) Valori comune

Așa cum Oprah Winfrey a spus odată: „Un adevărat suflet pereche este o oglindă, persoana care îți arată tot ceea ce te reține, persoana care te aduce în atenția ta pentru a-ți putea schimba viața.”

A avea valori comune nu înseamnă să ai aceleași hobby-uri sau să-ți placă aceleași filme. Este vorba despre împărtășirea unei perspective similare asupra a ceea ce contează cel mai mult în viață. Este vorba despre a avea o înțelegere comună a ceea ce înseamnă dragostea și cum ar trebui să fie exprimată.

Întreabă-te: tu și partenerul tău împărtăși’iaceleași valori de bază? Amândoi acordați prioritate bunăvoinței, onestității și respectului? Credeți amândoi în importanța familiei, a prieteniilor și a creșterii personale?

Aceste valori comune sunt ca lipiciul care ține o relație împreună. Când lucrurile devin grele, ele țin dragostea puternică.

3) Te inspiră să fii mai bun

Unul dintre cele mai grăitoare semne că ți-ai găsit alesul este atunci când partenerul tău te inspiră să devii o versiune mai bună a ta. Nu într-un mod care să se simtă forțat sau controlant, ci într-un mod care este natural și înălțător.

În cartea mea, Cum să-ți recuperezi fostul: un ghid pas cu pas pentru a-i câștiga înapoi (pentru totdeauna), discut cât de important este să ai un partener care să-ți influențeze pozitiv creșterea și dezvoltarea.

Găsirea alesului nu înseamnă doar a fi iubit. Este vorba despre a fi cu cineva care te face să vrei să crești, să evoluezi și să te îmbunătățești. Dacă partenerul tău te inspiră în acest fel, atunci există șanse mari să-l fi găsit pe cel potrivit.

4) Vă certați dar într-un mod sănătos

Asta poate suna contraintuitiv însă argumentele sunt o parte normală a oricărei relații. De fapt, este important să ne certăm din când în când. Arată că amândoi sunteți suficient de deschiși încât să vă pese de gândurile și sentimentele celuilalt.

Cheia aici este modul în care argumentați. Argumentul sănătos înseamnă abordarea problemelor în mod respectuos și constructiv, și nu recurgerea la insulte. Este vorba de a asculta la fel de mult ca a vorbi și de a fi dispus să faci compromisuri.

Dacă tu și partenerul tău puteți avea dezacorduri fără a vă dărâma unul pe celălalt, este un semn bun.

5) Te simți ca acasă cu el

Când ai găsit persoana potrivită, există un anumit confort și ușurință în a fi în preajma lui.

Ai acea senzație că ești acasă. Este un sentiment de pace și mulțumire pe care nu îl găsești nicăieri. Știi că, indiferent de ce se întâmplă, ai pe cineva care te înțelege și te acceptă așa cum ești.

Dacă a fi cu partenerul tău te simți ca acasă, atunci sunt șanse să-l fi găsit pe cel potrivit.

6) Nu îți este frică să-l pierzi

Unul dintre cele mai sincere semne că ți-ai găsit alesul este atunci când nu ți-e frică constant să nu-l pierzi.

În primele etape ale iubirii, este obișnuit să simți un sentiment de nesiguranță. Dar când ai găsit persoana potrivită, acea frică începe să se estompeze. Ai încredere în dragostea partenerului tău pentru tine și nu îți faci griji în mod constant că va pleca la cea mai mică provocare.

Asta nu înseamnă că îl iei de la sine înțeles. În schimb, prețuiești relația pe care o ai, dar fără anxietatea constantă că s-ar putea termina în orice moment.

Acest nivel de securitate vine din încredere profundă și intimitate, un semn al unei legături cu adevărat puternice. Dacă poți să te uiți la partenerul tău și să te simți în siguranță în dragostea lui pentru tine, sunt șanse să-l fi găsit pe cel perfect pentru tine.

7) Este cel mai mare fan al tău

Partenerul tău ar trebui să fie cea mai mare majoretă a ta – cineva care îți susține visele și sărbătorește realizările tale. Ar trebui să te ridice, nu să te doboare.

Înseamnă a avea pe cineva care crede în tine, chiar și atunci când tu nu crezi în tine. Dacă partenerul tău este mereu acolo pentru a te încuraja, atunci cel mai probabil l-ai găsit pe cel potrivit.

8) Nu încerca să-le schimbi

Aceasta este o pastilă greu de înghițit pentru unii, dar este un adevăr. Când ai găsit partenerul perfect, nu încerca în mod constant să-l schimbi.

Nimeni nu este perfect. Cu toții avem ciudațiile și defectele noastre. Dar când ești cucel ales, îl accepți așa cum este.

Nu-ți vezi partenerul ca pe un proiect sau pe cineva de reparat. În schimb, îi iubești pentru ceea ce este acum, nu pentru cine ar putea fi în viitor.

Dacă te trezești că îți accepti partenerul, inclusiv ciudațiile și defectele lui, atunci este un semn bun că l-ai găsit cel potrivit. Dragostea adevărată nu înseamnă să-ți schimbi partenerul; este despre a-i iubi necondiționat.

9) Luați decizii împreună

Într-o relație echilibrată, ambii parteneri ar trebui să aibă un cuvânt egal în deciziile care îi afectează pe amândoi. Acest lucru poate fi orice, de la a decide asupra planurilor de cină la luarea unor hotărâri majore de viață.

Luarea deciziilor împreună este un semn de respect și egalitate într-o relație. Înseamnă că prețuiești opiniile partenerului tău și iei în considerare sentimentele și nevoile acestuia.

Dacă tu și partenerul tău reușiți să luați decizii împreună, este un semn bun că l-i găsit cel potrivit.

10) Îți imaginezi un viitor cu el

Unul dintre cei mai mari indicatori pe care i-ați găsit alesul este momentul în care îți imaginezi cu ușurință un viitor cu el.

Dacă îți poți imagina un viitor cu partenerul tău – fie că mergeți în aventuri, cumpărați o casă sau pur și simplu îmbătrâniți împreună – este un semn că l-ai găsit pe cel potrivit. Arată că relația ta are potențialul de a dura pe termen lung, notează

Sursa: https://jurnalul.ro/timp-liber/relatii/10-semne-partener-ideal-960069.html

Ultimă oră

Același autor