Sursa foto: Hepta
O relație fericită este ceea ce face ca o conexiune să prospere. Este scopul pentru ceea ce vrei în relația ta. Cele mai multe relații sănătoase au câteva lucruri în comun.
Experții în relații și psihologie sunt de acord că există nenumărate trăsături pe care relațiile fericite le au în comun. De la cultivarea încrederii autentice până la a simți că viața ta devine îmbogățită, cuplurile fericite (și persoanele fericite!) acordă atenție relației lor. Să te simți susținut și în siguranță emoțional sunt doar câteva semne ale unei relații fericite, printre altele.
Iată 6 semne că
ul tău este fericit:
1. Ascultător activ
Cel mai bun mod de a ști dacă este interesat (și merită) să fie candidat pentru dragostea adevărată? El te ascultă. Vei ști că te ascultă atunci când se îngrijorează cu adevărat, își amintește de lucrurile pe care i le-ai spus (ziua de naștere, mâncarea preferată, numele celui mai bun prieten) și oferă sprijin emoțional în moduri sincere.
2. Lucurile vin ușor
Cu toții am fost în acele relații care necesită muncă și ne absorb forța vitală în acest proces. Când o relație funcționează singură, se simte fără efort, ușoară și fluidă. Nu trebuie să forțezi nimic, să ierți pe nimeni sau să închizi ochii la steaguri roșii.
În schimb, tu și partenerul tău comunicați și colaborați cu confort, compatibilitate și chimie. Atracția reciprocă este ceea ce simți atunci când stai lângă el. Este nevoie de puțin sau deloc efort pentru ca magnetismul să apăară. Asta poate arăta chimia incontestabilă. Uneori, feromonii sunt atât de puternici încât te trag spre sursă ca o forță magnetică. Există magie în aer și un sentiment de euforie inconfundabilă.
3. Autenticitate
Femeile simt nevoia să sacrifice o parte din ele însele pentru ca o relație să funcționeze. Într-o relație corectă, nu este nevoie.
Nu trebuie să te ascunzi, să diminuezi tonul sau să-ți ceri scuze pentru niciun aspect al tău sau al vieții tale. Cu partenerul potrivit, nu numai că poți fi tu însuți, ci să fii cea mai bună versiune a celui mai autentic sine, așa că nu este nevoie de compromisuri.
În timp ce unele compromisuri sunt necesare pentru o relație sănătoasă, sacrificarea constantă a adevăratului sine sau a valorilor de bază pentru a teadapta partenerul poate fi dăunătoare. Un studiu publicat în Journal of Happiness Studies arată că acest lucru poate duce la resentimente, nemulțumire și la pierderea identității personale în cadrul relației, un concept adesea numit autenticitate în parteneriate sănătoase.
4. Încredere
O relație fără încredere este condamnată de la început. Dar o relație cu prea multă încredere? O bază pentru dragoste reală și de durată. Construită de-a lungul timpului, încrederea se bazează pe sistemul simplu de convingere că partenerul tău este atent la interesele tale și nu te va răni niciodată în mod intenționat.
Când descoperi că partenerul tău este 100% de încredere, nu vei avea probleme să-i oferi inima ta. În schimb, cel mai probabil îți va oferi inima lui și va deschide calea pentru o relație de durată, iubitoare.
Încrederea autentică într-o relație înseamnă să te simți în siguranță și încrezător în partenerul tău, permițând vulnerabilitatea și deschiderea, construite pe fiabilitate consecventă, onestitate și transparență în acțiuni și cuvinte, în care ambii parteneri pot depinde unul de celălalt fără teama de trădare.
„Încrederea și intimitatea sunt două fețe ale aceleiași monede. În multe feluri, încrederea este portalul către intimitate. Căutăm mereu conexiuni – cu frații noștri, pe terenul de joacă și, pe măsură ce ajungem adulți, căutăm cel mai bun prieten, un iubit. Căutăm mereu acea relație unică care ne hrănește, acceptându-ne în momentele noastre cele mai vulnerabile.
5. Atracția diferențelor
A fi în preajma cuiva diferit de tine poate fi sănătos pentru relația ta. A fi un cuplu nu înseamnă că trebuie să ai totul în comun.
Este în regulă să nu fiți de acord pe anumite subiecte. Cu toate acestea, indiferent cât de diferite sunt opiniile, amândoi respectați perspectiva și convingerile celuilalt.
A te simți înțeles și apreciat de partenerul tău poate acționa ca un tampon împotriva experiențelor negative și poate încuraja comunicarea pozitivă. Potrivit cercetărilor publicate în Current Opinion in Psychology, teoria autoexpansiunii sugerează că suntem motivați să încorporăm aspecte ale identității partenerului nostru în conceptul nostru de sine, ceea ce poate fi facilitat prin aprecierea calităților unice ale acestuia.
6. Îmbogățirea vieții
Într-o relație nepotrtivită, partenerul te doboară și îți consumă energia. În relația potrivită, partenerul tău îți îmbogățește viața, te inspiră să fii cel mai bun sine și îți aduce un sentiment de pace și posibilitate de evoluție.
A avea un partener care te susține îți îmbunătățește semnificativ satisfacția vieții, contribuind la o mai bună sănătate mentală și fizică, oferind un sentiment de apartenență, intimitate și sprijin emoțional, ceea ce poate duce la fericire și bunăstare mai mare decât cei fără o relație împlinită. Un studiu din 2021 publicat în Frontiers in Psychology a evidențiat comunicarea pozitivă, experiențele împărtășite și respectul reciproc ca elemente cruciale în îmbogățirea vieții unui partener, notează
Sursa: https://jurnalul.ro/timp-liber/relatii/6-semne-partenerul-tau-este-fericit-984603.html