Sursa: Arhiva EVZ
Publicat la 29 mai 2023, 08:50
Un copil de doi ani, împreună cu întreaga sa familie, au fost condamnați la închisoare politică pe viață, după ce oficialii nord-coreeni au găsit o Biblie în posesia lor. Această informație șocantă apare în Raportul pe anul 2022 al Departamentului de Stat al SUA privind libertatea religioasă, documentând represiunea regimului împotriva persoanelor care aveau convingeri religioase.
Unul dintre incidentele șocante a fost întemnițarea în 2009 a unei familii pe baza practicilor lor religioase și a
Întreaga familie, inclusiv copilul de doi ani, a fost condamnată pe viață în lagăre de prizonieri. Un alt incident raportat de ONG-ul Korea Future a descris un incident șocant în care un bărbat a fost surprins în rugăciune și aproape a fost bătut până la moarte de milițieni. Un alt incident a implicat un membru al Partidului Muncitorilor din Coreea care a fost găsit cu o Biblie, dus de autorități pe un aerodrom și executat în fața a mii de oameni.
Creștinii au descris condițiile oribile din lagărele de prizonieri din
. Acestea includ malnutriție extremă, hrănire forțată cu alimente contaminate, abuz verbal și fizic și execuție. Un ONG, Open Doors USA (ODUSA), a raportat că pentru creștinii din Coreea de Nord, viața este „un cazan constant de presiune” și „capturarea sau moartea este doar o greșeală distanță”. Creștinii, a raportat ODUSA, sunt considerați cei mai de jos din societate și sunt în mod constant „vulnerabili și în pericol”.
Raportul Departamentului de Stat – creștinii vânați în Coreea de Nord
Raportul 2022 al Departamentului de Stat al SUA privind libertatea religioasă, citat de
, a furnizat cifre estimative privind persecuția religioasă, afirmând că aproximativ 70.000 de creștini, precum și persoane din alte religii, sunt întemnițate în Coreea de Nord. „Dreptul la libertatea de gândire, conștiință și religie [în RPDC] continuă să fie, de asemenea, refuzat, fără sisteme alternative de credință tolerate de autorități”, a declarat António Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite (ONU). În raport sunt subliniate atrocitățile religioase ale libertății care au avut loc în Coreea de Nord în ultimii ani.
ONU a spus că restricția COVID-19 privind călătoriile a redus informațiile despre condițiile de persecuție religioasă, făcând dificil de verificat detaliile despre cazurile de abuz. Departamentul de Stat a spus că în cele din urmă a confirmat detaliile din raport de la organizații non-guvernamentale (ONG-uri), grupuri pentru drepturile omului și ONU.
Persecuția religioasă în Coreea de Nord
Raportul a menționat că câteva biserici, au funcționat în Coreea de Nord, în special în capitala Phenian. Cu toate acestea, vizitatorii au raportat că biserica „a funcționat sub control strict de stat și a funcționat în mare parte ca obiecte de spectacol pentru străini”. Departamentul de Stat a spus că amploarea cultelor și a bisericilor secrete a rămas greu de cuantificat din cauza interzicerii guvernului de activități religioase private.
Dezertorii le-au spus oficialilor că guvernul nord-coreean încurajează cetățenii să raporteze pe oricine este implicat în activități religioase neautorizate sau dacă dețin materiale religioase, cum ar fi Bibliile. Dezertorii au spus că creștinii își ascund adesea activitățile religioase de membrii familiei, vecini, colegi de muncă și alții din cauza fricii de a fi catalogați ca neloiali față de guvernul nord-coreean și raportați autorităților.
În octombrie 2021, Korea Future a publicat un raport bazat pe interviuri cu 244 de victime ale abuzurilor asupra libertății religioase. Dintre aceștia, 150 au aderat la șamanism, 91 au aderat la creștinism, unul la hinduism și unul la alte credințe. Vârstele victimelor aveau între doi și peste 80 de ani. Femeile și fetele au reprezentat peste 70 la sută din victimele documentate. Potrivit raportului, guvernul nord-coreean a acuzat persoane de angajarea în practici religioase, desfășurarea de activități religioase în China, deținerea de obiecte religioase, contactul cu persoane religioase și împărtășirea credințelor religioase. Persoanele au fost supuse arestării, detenției, muncii forțate, torturii, refuzului unui proces echitabil, execuției publice și violenței sexuale.
Revista presei