13.4 C
Constanța
9 mai, 2024

Bucureşti, pe locul șase în topul european. La ce capitol a impresionat în lume

Publicat la 21 februarie 2024, 12:58

București, în topul european. Capitala României se poate mândri cu faptul că este pe locul şase după Londra, Praga, Berlin la numărul de cafenele de specialitate.

Platforma European Coffee Trip a pus pe harta Bătrânului Continent 549 de prăjitorii şi aproape 4.000 de

de specialitate. Cele mai multe unităţi sunt în Londra, Praga şi Berlin. Iar capitala României Bucureşti ocupă un loc de care se poate mândri.

Bucureşti, pe locul al şaselea în totalul oraşelor analizate din Europa

În București sunt 80 de cafenele de specialitate, aproape la fel de multe ca Budapesta (83), număr ce îi asigură locul al şaselea în topul oraşelor

după numărul de astfel de localuri. În urmă cu un an, Capitala avea 78 de unităţi, ceea ce înseamnă că nu există schimbări semnificative în ceea ce priveşte numărul total..

Totuşi, această evoluţie nu este neapărat relevantă pentru a povesti ce s-a întâmplat de fapt în Bucureşti în 2023, deoarece în acest sector au loc multiple deschideri, dar şi numeroase închideri. Astfel, puse împreună, ele fac ca numărul total de cafenele de specialitate să fie relativ constant.

Deşi numărul de unităţi nu creşte rapid de la an la an, antreprenorii din industria ospitalităţii spun că Bucureştiul stă foarte bine la nivel european, fiind printre lideri.

Bucureşti. Centrul Vechi. Sursa foto: Facebook

Capitala, pe locul 8 în topul celor mai aglomerate de trafic orașe din lume

În 2023,

București este pe locul 8 în topul celor mai aglomerate orașe din lume. Asta arată indexul anual realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom. În Europa suntem pe locul 4. Anul trecut, bucureștenii au pierdut în trafic 150 de ore în plus din cauza aglomerației, viteza medie de deplasare la ora de vârf fiind de circa 17 km/oră.

Cea mai aglomerată zi din 2023 a fost 28 noiembrie. Pentru a parcurge o distanță de 10 km a fost nevoie de 36 minute și 50 de secunde. Din cauza aglomerației de la orele de vârf, bucureștenii au pierdut 150 de ore în plus. De asemenea, au plătit aproape 1.000 de lei în plus pe carburant.

În timpul săptămânii cea mai mare congestie în trafic se înregistrează miercuri, între orele 17.00 și 18.00. O distanță de 10 km este parcursă în medie în circa 41 de minute, potrivit

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/bucuresti-locul-sase-topul-european-capitol-cucereste-lumea.html

Ultimă oră

Același autor