12.4 C
Constanța
9 mai, 2024

Ce procente au candidaţii la Primăria Constanţa?

18:06, 21 septembrie 2020

Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanţa, a prezentat luni, într-o conferinţă de presă, sondajul realizat de IRES, la comanda USR PLUS, la începutul lunii septembrie, din care rezultă că bătălia pentru Primăria Constanţa nu este nici pe departe tranşată şi că toţi cei trei principali candidaţi au şanse foarte mari de a câştiga duminică.

Conferinţa de presă în care Stelian Ion a prezentat cifrele din sondajul IRES a venit ca răspuns la sondajele falsificate aruncate recent în spaţiul public de PNL pentru a crea alegătorilor impresia că doar candidatul liberal are şanse să-l învingă pe candidatul PSD, Decebal Făgădău.

Potrivit sondajului realizat de IRES, situaţia candidaţilor la Primăria Constanţa era, la începutul lunii septembrie, următoarea: Vergil Chiţac – 25%, Decebal Făgădău – 24% şi Stelian Ion – 22%.

De asemenea, în ceea ce priveşte listele de consilieri locali, sondajul IRES a arătat că PNL are, în Constanţa, o intenţie de vot de 25%, în timp ce USR PLUS are 24%, iar PSD, 19%. De menţionat că atât USR PLUS, cât şi candidatul Alianţei se află pe un trend ascendent.

„Suntem foarte apropiaţi, umăr la umăr, cei trei principali candidaţi: eu, Decebal Făgădău şi Vergil Chiţac. Şi constănţenii au acum, în sfârşit, posibilitatea să aleagă. Dacă, în anii trecuţi, constănţenilor li s-au oferit foarte puţine variante, acum chiar au posibilitatea să facă o schimbare. Mesajul nostru pentru electoratul de dreapta este să nu creadă balivernele împinse de puterea financiară a unor oameni care au interese materiale în această zonă şi de a merge pe varianta schimbării reale, USR PLUS. În ceea ce priveşte sondajul comandat de noi – realizat la începutul lunii septembrie, pe un număr de peste 800 de persoane, cu o marjă de eroare de 3,4% -, diferenţa este foarte mică între candidaţi. Este foarte important să observăm şi trendul: crescător. Dacă la începutul anului, aveam un procentaj de 16-18%, iată că, în ciuda tuturor atacurilor abjecte care s-au revărsat asupra noastră, în ciuda faptului că, practic, am înotat împotriva curentului, am crescut foarte mult şi suntem pe un trend ascendent. După 20 de ani, avem în sfârşit o alternativă pentru Constanţa. Este o alternativă formată din oameni tineri, oameni competenţi, care s-au decis de curând să se implice în politică. Este în mâna noastră posibilitatea de a ne recâştiga oraşul”, a declarat Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanţa.

Reamintim faptul că, în urma dezvăluirilor presei şi a probelor publicate cu privire la afacerile imobiliare ale candidatului PNL, Stelian Ion i-a solicitat public lui Vergil Chiţac să se retragă din cursa pentru Primăria Constanţa.

Presa locală din Constanţa a dezvăluit cum senatorul PNL Vergil Chiţac a reuşit să se îmbogăţească în ultimii 20 de ani din tranzacţii imobiliare, deşi fiind cadru militar nu avea voie să desfăşoare astfel de activităţi.

Sursa: https://www.curentul.info/politic/ce-procente-au-candidatii-la-primaria-constanta/

Ultimă oră

Același autor