14.4 C
Constanța
27 aprilie, 2024

Constanţa: Zece persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri, în două dosare penale / Acestea sunt acuzate fie că au importat opt kilograme de cannabis din Spania, fie că vindeau droguri cu sume cuprinse între 100 şi 400 de lei

astăzi, 19:33

Zece persoane au fost reţinute în judeţul Constanţa pentru 24 de ore pentru trafic de droguri, în două dosare penale, iar acestea sunt acuzate fie că au importat opt kilograme de canabis din Spania, fie că vindeau droguri cu sume cuprinse între 100 şi 400 de lei.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, vineri, că poliţiştii şi procurorii cercetează mai multe persoane, în două dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

“Din actele de urmărire penală efectuate, în prima cauză penală, a rezultat faptul că un bărbat ar fi introdus pe teritoriul ţării, din Spania, prin intermediul unei firme de transport colete, 8 kilograme de canabis, destinate vânzării către consumatori din judeţul Constanţa. De asemenea, acesta a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi deţinut în autoturismul cu care se deplasa, aproximativ 180 de grame de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), în scopul comercializării”, au afirmat poliţiştii.

În urma percheziţiilor au fost găsite 1,4 kilograme de canabis şi 400 de grame de rezină de canabis (droguri de risc), un cântar electronic de precizie şi un aparat de vidat, pungi pentru vidat şi pliculeţe noi, precum şi alte mijloace de probă.

“În cea de-a doua cauză penală, investigaţiile efectuate au relevat că, în perioada 2023 – martie 2024, 9 persoane ar fi deţinut, stocat, manipulat şi comercializat, în mod repetat, diferite cantităţi de substanţă psihoactivă (ADB-BUTINACA), pentru sume cuprinse între 100 şi 400 de lei”, a menţionat sursa citată.

Totodată, au fost făcute zece percheziţii în urma cărora au fost găsite şi ridicate diverse cantităţi de substanţe psihoactive, dar şi droguri de risc (canabis şi rezină de canabis), obiecte purtătoare de urme de substanţă, 66.000 de lei, aproximativ 21.000 de euro, precum şi alte mijloace de probă.

Cele zece persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Acestea vor fi prezentate Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/constanta-zece-persoane-au-retinute-trafic-droguri-doua-dosare-penale-acestea-acuzate-fie-au-importat-opt-kilograme-cannabis-spania-fie-vindeau-droguri-sume-cuprinse-intre-100-400-lei-1922403322002024031921532761

Ultimă oră

Același autor