15.4 C
Constanța
8 mai, 2024

Grindeanu anunță modernizarea și digitalizarea portului Constanța cu bani din Emirate: În 15 mai avem inaugurarea terminalului RO-RO

Publicat: 26/04/2024, 14:06

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat anterior sesiunii de semnare a unor documente bilaterale ale guvernelor România-Emiratele Arabe Unite că portul Constanța va fi modernizat atât cu bani europeni, cât și cu bani proveniți de la companii din EAU.

Propunerile nostre vizează cele patru componenente: maritim, aeriană, rutier și feroviar. Ne-am dorit și ne dorim expertiză, cât și finanțare pentru o serie de proiecte de interes internațional. ..În 15 mai avem inaugurarea terminalului RO-RO din portul Constanța, o investiție de peste 80 de milioane de euro, jumătate fiind bani europeni, cealaltă parte fiind investiție a acestei companii. O investitiție care va ajuta la creșterea traficului în portul Constanța, a declarat Grindeanu.

Oficialul a reamintim faptul că în 2023, portul Constanța a bătut recordul în ceea ce privește traficul de mărfuri, ,,această tendință de creștere se va menține și în anii viitori”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai precizat că dorește să dezvolte portul Constanța în parteneriat cu Emiratele Arabe Unite.

Împreună să dezvoltăm și Molurile III și IV din portul Constanța. De asemenea, suntem într-un dialog avansat în ceea ce privește digitalizarea portului Constanța, cu o companie din Emiratele Arabe Unite, a mai spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu mai anunță că în zona portului pe componenta feroviară se va mai investi în anii următori 1 miliard de euro, ceea ce va duce la ,,creșterea capacității de operare în portul Constanța”.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Video –

26 Apr, 14:28

Știri politice –

26 Apr, 14:25

Ultima oră

26 Apr, 14:14

Actualitate –

26 Apr, 13:57

26 Apr, 13:27

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/grindeanu-anunta-modernizarea-si-digitalizarea-portului-constanta-cu-bani-din-emirate-in-15-mai-avem-inaugurarea-terminalului-ro-ro-20195464

Ultimă oră

Același autor