16.4 C
Constanța
9 mai, 2024

Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai. Ciolacu: Ne dorim să continuăm actualele parteneriate pe care le avem cu companiile din Emiratele Arabe Unite, prin care Portul Constanţa deja îşi consolidează capacitatea strategică şi logistică

Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, după vizita din Emiratele Arabe Unite. Dezvoltarea capacităţii Portului Constanţa este absolut necesară pentru întărirea rolului cheie de platformă logistică, în perspectiva procesului de redresare şi reconstrucţie a Ucrainei şi de aceea ne dorim continuarea actualelor parteneriate pe care le avem cu companiile emirateze, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, în cadrul vizitei sale în Emiratele Arabe Unite.

19 apr. 2024, 11:58

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, vineri, că Guvernul îşi doreşte să continue actualele parteneriatele pe care deja le are cu companiile din Emiratele Arabe Unite, prin care Portul Constanţa deja îşi consolidează capacitatea strategică şi logistică.

”Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a marfurilor la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est! Dezvoltarea capacităţii acestuia este absolut necesară pentru întărirea rolului cheie de platformă logistică, în perspectiva procesului de redresare şi reconstrucţie a Ucrainei”, a transmis premierul Marcel

într-un mesaj pe Facebook.

”De aceea, ne dorim să continuăm actualele parteneriate pe care le avem cu companiile emirateze, prin care Portul Constanţa deja îşi consolidează capacitatea strategică şi logistică”, spune şeful Executivului, aflat într-o vizită în Qatar şi Emiratele Arabe Unite.

Şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că Guvernul îşi doreşte extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanţa.

Ministrul arată că Guvernul este interesat de atragerea de finanţări pentru creşterea capacităţii portuare pentru reducerea timpilor de descărcare/încărcare a navelor, fluidizarea fluxului de nave în bazinele portului, extinderea capacităţilor de stocare şi a reţelelor rutiere şi feroviare din cadrul Portului.

”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanţa! Acesta este mesajul pe care l-am avut astăzi în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports)”, spune ministrul Transporturilor pe Facebook.

Sorin Grindeanu arată că proiectul comun, cu o valoare de peste 82 de milioane de euro, dezvoltat deja cu Administraţia Portului Constanţa, în baza memorandumului semnat în iunie 2022, a căpătat contur, iar pe 15 mai, vom inaugura noul terminal RO-RO”.

Potrivit ministrului, 2023 a fost anul recordurilor absolute în ceea ce priveşte traficul de mărfuri, în Portul Constanţa, iar tendinţa de creştere se menţine şi în anii următori.

”De aceea, suntem interesaţi de atragerea de finanţări pentru creşterea capacităţii portuare pentru reducerea timpilor de descărcare/încărcare a navelor, fluidizarea fluxului de nave în bazinele portului, extinderea capacităţilor de stocare şi a reţelelor rutiere şi feroviare din cadrul Portului”, precizează ministrul.

Sursa: https://www.romaniatv.net/noul-terminal-ro-ro-din-portul-constanta-va-fi-inaugurat-pe-15-mai-ciolacu-ne-dorim-sa-continuam-actualele-parteneriate-pe-care-le-avem-cu-companiile-din-emiratele-arabe-unite-prin-care-portul-cons_8256946.html

Ultimă oră

Același autor