16.4 C
Constanța
9 mai, 2024

Portul Constanța face o mega-licitație de la care a exclus companiile românești prin caietul de sarcini. Susținerea firmelor de către Guvern e o vrăjeală!

19:54, 2 septembrie 2020

Portul Constanța este condus de prim-vicepreședintele PNL Constanța, Costel STANCA, ce ocupă funcția de director general și de Elena Petrașcu, fostă învățătoare, promovată în diferite funcții de PSD, după ce a absolvit o particulară de Drept, președinta Consiliului de Administrație al Companiei “APARENT “ Naționale ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME SA CONSTANTA.

La data de 25.08.2020, prin Anunțul de participare nr. CN1023998/25.08.2020, COMPANIA NAȚIONALĂ „ADMINISTRAȚIA PORTURILOR MARITIME” SA CONSTANȚA a inițiat procedura de Licitație deschisă pentru atribuirea contractului de achiziție publică: „Sistem informatic integrat de management al resurselor companiei și de raportare managerială”, valoarea fiind 9.812.000 de RON.

În mod uluitor, în caietul de sarcini, la capitolul ”Descrierea Produsului. Obiective. Cerințe Tehnice Minimale”, subcapitolul 2.3 la Principiile generale al achiziției, punctul 9 din caietul de sarcini, se prevăd următoarele:

”Ofertanții vor lua în considerare în oferta lor următoarele principii:

CORE ERP trebuie să fie o soluție disponibilă comercial de minim 3 ani, matură, recunoscută pe plan intern și international, respectiv să existe implementări în minim 20 țări inclusiv România”

Este uluitor și revoltător!

Prin această cerință toate companiile romanești de IT sunt eliminate din această licitație!

NU există companie autohtonă care să aibă produsele ERP implementate în 20 de țări, poate tocmai prin grija guvernelor din ultimii ani de a nu sprijini companiile romanești.

Ne întrebăm uluiți: cum a trecut acest caiet de sarcini de toate aprobările necesare: și de la Autoritatea Națională de Achiziție Publică și de supervizarea necesară de la Ministerul Transportului, de la Ministerul Comunicațiilor….

Și când te gandești cum se bate guvernul cu pumnul în piept că sprijină firmele romanești.

Dar oare guvernul o ști de această golaneală de la Portul Constanța?

Sursa: https://www.curentul.info/dezvaluiri/portul-constanta-face-o-mega-licitatie-la-care-a-exclus-companiile-romanesti-prin-caietul-de-sarcini-sustinerea-firmelor-de-guvern-e-o-vrajeala/

Ultimă oră

Același autor