14.4 C
Constanța
27 aprilie, 2024

Rusia amenință direct România, după ce a aflat că vom avea cea mai mare bază militară NATO: S-ar putea termina foarte rău pentru familiile și copiii lor

22.03.2024 19:39

Rusia amenință din nou România.

Rusia amenință direct România. De această dată rușii par a fi deranjați de faptul că baza militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța va fi extinsă și modernizată, urmând să devină cea mai mare bază militară NATO din Europa. Aceasta se va întinde pe o suprafaţă de aproape 3.000 de hectare şi va fi mai mare decât baza aeriană Ramstein din Germania, care are o suprafață de circa 2.000 de hectare.

După apariția acestor informații, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației Rusie, Andrei Klimov, a afirmat în presa rusă că înființarea celei mai mari baze NATO din Europa pe teritoriul României reprezintă o amenințare pentru București. Acesta a amenințat direct țara noastră și a spus că cu cât baza militară este mai mare, cu atât este mai probabil ca aceasta să fie printre „primele ținte ale loviturilor de răzbunare”.

Amenințările lansate de Klimov

„Din punctul meu de vedere, cu cât baza militară anti-rusă este mai mare, cu atât este mai aproape de granițele noastre, cu atât este mai probabil ca aceasta să fie printre primele ținte ale loviturilor de răzbunare.

Dacă românilor le place, asta e treaba lor, desigur, dar clubul sinucigaș NATO trage civilii de rând în aventuri care s-ar putea termina foarte rău pentru familiile lor și copiii lor. Nu încerc să sperii pe nimeni, sunt doar logic. România nu va beneficia de asta, iar amenințările vor crește, asta este un fapt”, a spus acesta pentru

Precizăm că acesta nu este singurul oficial din Rusia care amenință țara noastră. Moscova și-a intensificat aceste mesaje după invadarea Ucrainei. În luna decembrie a anului trecut, spre exemplu, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, dar și șeful unei delegații ruse la o reuniune a OSCE, au amenințat țara noastră în cazul în care Ucraina va folosi avioane F-16 ce vor decola de pe teritoriul României.

„Utilizarea avioanelor tactice de luptă F-16 de pe teritoriul statelor menţionate mai sus va fi considerată de Moscova drept participare a acestor ţări la conflictul din Ucraina şi va obliga Rusia să ia măsuri adecvate”, a transmis atunci Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Acele amenințări au venit în contextul în care România a inaugurat, în noiembrie 2023, la Baza Aeriană 86 Feteşti, un centru european de instruire pentru pilotarea aeronavelor F-16.

Sursa: https://www.dcnews.ro/rusia-ameninta-direct-romania-dupa-ce-a-aflat-ca-vom-avea-cea-mai-mare-baza-militara-nato-s-ar-putea-termina-foarte-rau-pentru-familiile-si-copiii-lor_953501.html

Ultimă oră

Același autor