12.4 C
Constanța
9 mai, 2024

Alertă în portul Constanţa! Obiect suspect descoperit pe barca răsturnată, recuperată ieri din largul localităţii Tuzla

Poliţiştii din Constanţa fac cercetări în legătura cu barca găsită în Marea Neagră, ei încercând să afle provenienţa acesteia şi de ce s-a răsturnat.

04 apr. 2024, 19:54

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că în Portul Constanţa a fost adusă joi, o ambarcaţiune care fusese descoperită plutind în derivă, răsturnată, la o distanţă de 35 de kilometri de ţărm.

În cursul serii de joi, pirotehniștii Serviciului Roman de Informații au evacuat sediul Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Marea Neagră și au securizat o parte din Portul Constanța, în jurul danei 78.

Alerta s-a dat din cauza unui dispozitiv suspect, descoperit la bordul unei ambarcațiuni. Dispozitivul are forma unui butoi, pare să aibă o capacitate de aproximativ 60 de litri, este ancorat în partea din față a ambarcațiunii și ar avea o antenă, conform martorilor oculari citaţi de

Pentru că nu se știe exact despre ce este vorba s-au luat măsuri speciale de securitate și importante forțe de intervenție au fost chemate în portul Constanța pentru a asigura un perimetru, în cazul în care obiectul ar fi periculos.

Barca, despre care se bănuiește că ar fi de proveniență străină, posibil din Ucraina, a fost găsită ieri, 3 aprilie a.cc, parțial scufundată, de Gardă de Coasta, în dreptul localității Tuzla.

Aceasta a fost remorcată de ARSVOM până în dana 78 a Portului Constanța iar în momentul în care a fost urcată pe cheu a fost descoperit obiectul suspect.

„La data de 4 aprilie a.c, în Portul Constanța a fost adusă o ambarcațiune care a fost descoperită plutind în derivă, răsturnată, la o distanță de 35 de kilometri de țărm.

Ambarcațiunea a fost descoperită în mare, în dreptul comunei Tuzla. La fața locului a fost efectuată cercetarea în vederea stabilirii provenienței și a cauzei care a dus la răsturnarea acesteia”, este punctul de vedere al IPJ Constanța.

Sursa: https://www.romaniatv.net/alerta-in-portul-constanta-obiect-suspect-descoperit-pe-barca-rasturnata-recuperata-ieri-din-largul-localitatii-tuzla_8230879.html

Ultimă oră

Același autor