18.4 C
Constanța
4 mai, 2024

Sorin Grindeanu, la Tulcea: Valoarea proiectelor rutiere și navale în beneficiul acestui județ depășește 588 de MILIOANE DE EURO

Publicat: 24/04/2024, 11:34

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, la Tulcea, cu prilejul recepției la finalizarea proiectului de dezvoltare a Aeroportul Internațional „Delta Dunării” că până acum valoarea proiectelor rutiere și navale în beneficiul acestui județ depășește 588 de milioane de euro.

Meritul principal în tot ceea ce s-a întâmplat azi aici e dat de administraţia locală, pentru că e un aeroport care nu este în coordonarea Ministerului Transporturilor, aşa cum sunt cele din Bucureşti, Timişoara şi Constanţa, ci în administratrea administraţiei locale. Noi nu am făcut decât să finanţăm, adică 180 de milioane, a transmis Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a identificat, totuşi, o problemă, cea de trafic. El a solicitat facilităţi pentru operatorii de turism pentru a creşte traficul de pe aeroportul tulcean.

Rămâne o singură problemă, cea de trafic. Nici nu putem să avem trafic fără a avea facilităţi. Dar eu văd, în sală cel puţin, şi mari operatori de turism. Eu cred că atât timp cât aveţi un judeţ care e unic în Europa, eu nu ştiu să fie altă regiune, alt judeţ în Europa care să fie aşa cum e Tulcea, cu Delta Dunării, eu cred că cu ajutor, asta e pârghia cu care se poate lucra, cu facilităţi pt operatorii de turism, poate dezbvolta şi creşte inclusiv traficul aeroportului din Tulcea, a afirmat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor promite noi investiții în infrastructura rutieră și navală

Aeroportul Delta Dunării Tulcea a avut anul trecut doar 300 de pasageri, iar modernizarea deschide calea investitorilor și operatorilor de turism, a precizat ministrul Transporturilor.

Potrivit ministrului, fondurile europene sunt cea mai importantă componentă a acestor investiții, atât în infrastructura rutieră, cât și în cea navală.

Până acum valoarea proiectelor rutiere și navale în beneficiul acestui județ depășește 588 de milioane de euro. Podul suspendat peste Dunăre oferă județului Tulcea, încă de anul trecut, o conexiune rutieră directă cu Muntenia și mai departe cu celelalte regiuni ale României. La acest obiectiv se adaugă alți peste 145 de km de drumuri noi care urmează să devină parte a infrastructurii rutiere din județ. Portul Sulina și Bara Sulina sunt infrastructuri definitorii pentru județul Tulcea, iar investițiile în modernizarea acestora vor contribui la dezvoltarea într-un ritm accelerat al economiei tulcene, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Video –

24 Apr, 23:19

Știri politice –

24 Apr, 23:04

24 Apr, 22:41

Ultima oră

24 Apr, 22:37

24 Apr, 22:36

Educație –

24 Apr, 21:46

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/sorin-grindeanu-la-tulcea-valoarea-proiectelor-rutiere-si-navale-in-beneficiul-acestui-judet-depaseste-588-de-milioane-de-euro-20193455

Ultimă oră

Același autor